Team Troglodyte

Twee broers die nu eindelijk wel eens willen ruiken aan het fenomeen Big Day!

Een dagje vogelen zit er van jongs af aan al goed in. Nog voor onze leeftijd de dubbele cijfers bereikte, waren we jaarlijks te vinden in natuurgebieden in Noord-Nederland. Tegenwoordig, inmiddels met uitvalsbasis in het centrum van het land, wordt ook de rest van Nederland goed bezocht.

Maar als je al meer dan twintig jaar vogels kijkt in ons land, wordt het wel eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Om de prijzen is het ons niet te doen; we kijken vooral uit naar 24 uur volledige focus op alles wat vliegt, opvliegt, wegvliegt, overvliegt, langs vliegt, bidt, zweeft, foerageert, zingt, fluit, roept, krast, gakt en kraait.
Na al die jaren zijn deze broers wel benieuwd naar dat fenomeen: Big Day.

We hopen een mooi bedrag in te zamelen voor de akkervogels. Van alle prachtige soorten die daar te vinden zijn – grauwe kiekendief, patrijs of zomertortel – is één van de minst opvallende, voor ons de meest bijzondere. Jarenlang keken we vanuit het raam naar een paartje ringmussen dat meerdere nestjes per jaar grootbracht in een nestkast bij het terras van ons ouderlijk huis. Nu, jaren later, moeten we echt ons best doen om de ringmus te zien. We hopen dat betere bescherming ervoor zorgt dat over een aantal jaar het zien van een ringmus weer net zo normaal is, als het voor ons vroeger was.

Samenstelling team:

Team captain: Redmar Woudstra
Deelnemer: Jelger Woudstra

Doel: €1000
€450,00 opgehaald
45.00% behaaldVogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief