Tureluurs

Onverminderd blijft het een spannend boek: onbekenden vinden elkaar via sociale media en vormen een team. Zij noemen zichzelf Tureluurs.
Dit team is verbonden door de magie van een keer per jaar 24 uur non-stop met vogels bezig te zijn. De geluiden in de nacht, de eerste schimmige silhouetten als de dag aanbreekt, gevolgd door volledig daglicht met zicht en geluid. Een heel eiland ter beschikking met in elke bocht een andere biotoop, onverwachte ontmoetingen en gewoon genieten. En voordat je het doorhebt, treedt de avondschemering alweer in en hoor; de geluiden van de nacht.
Dit jaar zetten we ons in voor de akkervogels, ook deze moeten te zien en te horen blijven. Welk deel van de dag je ook buiten bent. Daarom fietsen, luisteren en kijken wij 24 uur lang……doneert u?

Samenstelling team:

Team captain: Bram Laan (teamcaptain)
Deelnemer: Elske Sjolllema
Deelnemer: Fred Derks
Deelnemer: Klaas Pietersma

Doel: €2000
€1.905,00 opgehaald
95.25% behaaldVogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief