• Home
  • Het werken met Waarneming.nl

Het werken met Waarneming.nl

Hier lees u hoe u het makkelijkst een account aan kan maken bij Waarneming.nl en hoe u vervolgens uw vogelwaarnemingen kunt invoeren.

Om mee te kunnen doen met de Texel Big Day Home Edition is het vereist om uw waarnemingen van die dag in te voeren op de website van Waarneming.nl. Op deze site worden letterlijk miljoenen natuurwaarneming per jaar verzameld. Deze waarnemingen worden allemaal beschikbaar gesteld voor onderzoek, statistieken, vergunningaanvragers, vergunningverleners, beleidsmakers enz. Alle waarnemingen die ingevoerd worden, worden geverifieerd op betrouwbaarheid (dit gebeurt door vrijwilligers en deels automatisch) waardoor de waarnemingen een hoge betrouwbaarheidsfactor hebben. Op deze manier zijn ook uw natuurwaarnemingen niet alleen leuk maar ook nuttig.

Persoonlijk kunt u ook legio leuke dingen met Waarneming.nl. doen. De basis, en daarmee misschien wel het leukste, is dat uw lijst die u persoonlijk heeft ingevoerd altijd bewaard blijft en dat u die waarnemingen ook altijd kunt terugvinden. Hiermee kunt u heel makkelijk locaties bewaren, soortenlijst per gebied selecteren enz. Teveel om hier op te noemen.

Om een account aan maken klikt u op deze link: https://waarneming.nl/accounts/signup/

Om verder wegwijs te worden in Waarneming.nl en uw (vogel)waarnemingen in te voeren klikt u op deze link: https://waarneming.nl/pages/getting-started/

Hier krijgt u alle uitleg hoe Waarneming.nl werkt en welke mogelijkheden er zijn. Ook is er een hele goede helpdesk, waar u terecht kunt met al uw vragen.

Waarneming.nl heeft ook een mobiele applicatie zodat u heel makkelijk op uw smartphone of tablet kunt werken. Klik hiervoor op deze link: https://waarneming.nl/pages/mobile-apps/

Tijdens de Big Day zelf vragen we u om zelf geregeld uw waarnemingen up te loaden (te actualeren) en om aan de organisatie (op de gezamenlijke whats app groep een tussenstand door te geven. Hierdoor blijven we op de hoogte van wat de tussenstand in geheel Nederland is.

Wij wensen u heel veel plezier en succes met uw Texel Big Day Home Edition.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief