In Tauw voor Duinvogels

Wat is dat toch met Texel? James Lidster, Berto van Dam, Frank Aarts en Niels Bronsgeest (allen werkzaam bij en voor ingenieursbureau Tauw) komen er graag, en al jaren. Heerlijk! In Nederland en het buitenland heeft dit kwartet veel vogelervaring opgedaan, zowel privé als professioneel (gidsenwerk). Ze kennen Het Gouden Boltje bijna net zo goed als hun local patch: Driel, Arnhem, Utrecht en Deventer. Scherp zien en luisteren, de kunst van genieten, volharding en veel lachen brengt ons moeiteloos van Utopia naar De Hors en van Ottersaat naar Krimbos!

Doelbedrag €3000 €260
Doneer

Frank Aarts
projectleider / teammanager

Sinds ik me kan herinneren kijk ik al naar vogels. Van kleins af aan met m’n vader mee; nestkastjes controleren, geluiden opnemen of op zoek naar een bijzondere soort. Eerst in de Kempen en later in Utrecht, waar ik nu nog steeds woon. Naast vogeltripjes in eigen land, kom ik ook geregeld in het buitenland. Een rode draad in alle vogelbestemmingen is Texel, waar ik zeker enkele keren per jaar kom. Texel voelt voor mij als thuiskomen en wat is er dus mooier dan juist hier 24 uur vogels te kijken voor het goede doel? Wat mij betreft niks, en ik kijk er enorm naar uit!

Niels Bronsgeest
Projectleider

Al bijna 30 jaar woonachtig in Deventer, maar geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Voorschoten, dichtbij het Wassenaars-Katwijkse duingebied Berkheide waar ik lang rondstruinde. Daar begon het allemaal op vogelgebied. Als tiener mee met vogelringer De Beer, en daar op het gelijknamige vogelringstation achter Hotel Duinoord vogels ringen: de mooiste en beste leerschool die je maar kan bedenken! In die tijd deden we ook veel ringonderzoek naar Tapuit, Roodborsttapuit en Paapje. In de topjaren vonden we meer dan 50 broedpaar Tapuit in Berkheide, waarvan we veel jongen ringden. Nu is de Tapuit nagenoeg afwezig in het Hollandse duingebied, en laten we daar wat aan doen! Met een donatie kan je een bijdrage leveren aan bescherming en herstel van ons duingebied en daar profiteren veel soorten van. Dank alvast!

James Lidster
Specialist / adviseur Ecologie

Berto van Dam
Adviseur 

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief