• Home
  • Nieuws
  • Programma Wadden Vogelfestival / Texel Big Day 2022

Programma Wadden Vogelfestival / Texel Big Day 2022

Hier vindt u het complete programma* voor het Wadden Vogelfestival en de Texel Big Day. Het programma begint al op vrijdagmiddag (6 mei) om 13.30 uur met een exclusieve vogelexcursie per minibus. U leest hieronder alles over het gehele vogelkijkweekend, vogelexcursies, de Texel Big Day, de optiekshow, enz. Het programma is  onder voorbehoud van alle dan geldende Corona maatregelen. Het kan dus zijn dat er last minute wijzigingen doorgevoerd moeten worden.

Tijdens het weekend is het Vogelinformatiecentrum het centrale punt waar u alle informatie over het programma, de vogels, de Texel Big Day, excursies, en de verrekijkershow kunt krijgen. Dit hele weekend is het Vogelinformatiecentrum speciaal geopend van 9.00 – 18.00 uur. Adres: Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp.

Voor alle vogelexcursies gelden vanwege de geldende Corona maatregelen beperkingen met betrekking tot het aantal deelnemers. Dit zal per excursie beperkt moeten worden tot drie personen. Hiervan mag er bij de busexcursies één mee mogen rijden met de bus en de andere moeten met eigen vervoer achter de bus aanrijden. We zullen overigens zoveel mogelijk buiten de bus en auto’s naar vogels kijken.

Vrijdag 6 mei 2022

9.00-18.00 uur – Het Vogelinformatiecentrum is open. (Houdt u er rekening mee dat er een beperkt aantal mensen binnen mogen zijn en dat een mondkapje verplicht is). 
Gratis schoonmaken van uw verrekijker/telescoop.

9.00 uur – Start van het Vogelkijkweekend
Vogel het gehele weekend mee, ontdek en zie leuke vogelsoorten. Ontdekt u de meest zeldzame vogelsoort van het weekend dan wint u een schitterende verrekijker van Opticron. De uitslag en prijsuitreiking is zondag 8 mei om 17:00 uur in het Vogelinformatiecentrum.

13.30-16.30 uur – Vogelexcursie per minibus
Het eiland rond op zoek naar zeldzame vogels.

voor 0.00 uur – Briefing Teams (alleen voor deelnemers Texel Big Day editions)
Voor middernacht krijgen alle teams via de WhatsAppgroepen of via de mail een online briefing.

 

Avondprogramma

Het Eierlandsche Huis, Klimpstraat 33, De Cocksdorp

19.45-20.00 uur – Inloop

20.00-21.00 uur  – Welkom en Waarnemingenlog
We beginnen met een korte update over het goede doel van voorgaande jaren.
Daarna worden met u de waarnemingen doorgenomen. Wat is er die vrijdag allemaal gezien op het eiland? Wat zijn de beste plekken om zaterdag heen te gaan? Ook laat iemand zien hoe de Big Day pagina werkt en waar de teams gedurende de Texel Big Day zijn te volgen.

21.00-21.30 uur – Pauze

21.30-23.00 uur – Lezing. Meer informatie volgt later.

00.00 uur – De start van de Texel Big Day
Door Marc Plomp bij het Eierlandsche Huis. Belangstellenden zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Zaterdag 7 mei 2022

9.00-18.00 uur – Vogelinformatiecentrum open. (Houdt u er rekening mee dat er een beperkt aantal mensen binnen mogen zijn en dat een mondkapje verplicht is). 
Optiekshow met alle merken verrekijkers en telescopen. Kom langs voor het gratis schoonmaken van uw verrekijker. Er is koffie of thee terwijl uw kijker vakkundig schoongemaakt wordt. Kom alle modellen nieuwe verrekijkers of telescopen testen en profiteer van de aanbiedingen en vraag naar onze inruilcondities.

Swarovski Optiek is aanwezig met haar nieuwste modellen van de NL Pure 42 en de NL Pure 32 verrekijkers.

De Optiekshow is buiten, maar ook daar gelden beperkende maatregelen vanwege Corona. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de medewerkers.

20170506 114839 Large

10.00-17.00 uur – Vogelaarsmarkt / kunstmarkt / tweedehands boeken.
In de Kikkertstraat en op het Waterplein in De Cocksdorp wordt een vogelmarkt  georganiseerd (nog onder voorbehoud van Corona). Op het Waterplein zijn in een grote tent diverse kunstenaars aan het werk. Zij zijn bereid alle uitleg te geven hoe ze zelf tot mooie kunstwerken over vogels of natuur komen. Kinderen kunnen in deze tent een nestkast beschilderen. In de Kikkertstraat staan diverse kramen met informatie of artikelen die interessant zijn voor vogelaars. Ook is er kraam met tweedehands boeken. Er zijn daar prachtige tweedehands (vogel)boeken te koop en de gehele opbrengst gaat naar het goede doel de akkervogels.

9.00-11.00 uur – Vogelexcursie
Vanuit het Vogelinformatiecentrum, meer info volgt.

9.30-12.30 uur – Vogelexcursie per minibus
Het eiland rond op zoek naar zeldzame vogels. Meer info volgt.

13.30-16.30 uur – Vogelexcursie per minibus
Het eiland rond op zoek naar zeldzame vogels. Meer info volgt.

14.00-16.00 uur – Vogelexcursie
Vanuit het Vogelinformatiecentrum, Meer info volgt.

WVF17 023

 

Avondprogramma

Het Eierlandsche Huis, Klimpstraat 33, De Cocksdorp

19:45-20:00 uur – Zaal open voor publiek

20:00-20:45 uur – Waarnemingenlog
Zoals vrijdag worden weer de waarnemingen van de dag doorgenomen, met nu ook een update van de Texel Big Day (die op dat moment nog in volle gang is).

21:00-22:00 uur – Lezing  over vogels

22:00-0:00 uur – Binnenkomen teams en finish / einde van de Texel Big Day 2022
Avondvoorzitter Arjan van Egmond (onder voorbehoud) praat de teams binnen. Tussen 22:00 – 0:00 uur moeten alle teams finishen. Ieder team dat binnenkomt wordt kort geïnterviewd door Arjan over hun hoogtepunten van de race.

WVF17 031

Zondag 8 mei 2022

9.00-18.00 uur – Vogelinformatiecentrum open. (Houdt u er rekening mee dat er een beperkt aantal mensen binnen mogen zijn en dat een mondkapje verplicht is).
Optiekshow met alle merken verrekijkers en telescopen. Kom langs voor het gratis schoonmaken van uw verrekijker. Er is koffie of thee terwijl uw kijker vakkundig schoongemaakt wordt. Kom alle modellen nieuwe verrekijkers of telescopen testen en profiteer van de aanbiedingen.

Swarovski Optiek is aanwezig met haar nieuwste modellen van de NL Pure 42 en de NL Pure 32 verrekijkers.

De Optiekshow is buiten, maar ook daar gelden beperkende maatregelen vanwege Corona. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de medewerkers.

9.00-11.00 uur – Vogelexcursie
Vanuit het Vogelinformatiecentrum. Meer info volgt.

9.30-12.30 uur – Vogelexcursie per minibus 
Het eiland rond op zoek naar zeldzame vogels. Meer info volgt.

9.30-10.30 uur – Ontbijt voor alle teamleden van de Texel Big Day (alleen voor de teams)
Meer details volgen.

10.15-10.30 uur – Inloop voor fans en pers voor de prijsuitreiking
Meer details volgen.

10.30-11.30 uur – Prijsuitreiking van de Texel Big Day, iedereen welkom!
Onder alle deelnemers aan de Texel Big Day verloten we een gratis weekend Texel in een vakantiehuisje en een tuinvogelpakket. De winnaars van deze prijzen worden zo snel mogelijk na 8 mei bekend gemaakt. Daarnaast hebben we een aantal eervolle prijzen die de deelnemende teams kunnen winnen.

Winnaar met de meeste soorten van de Texel Big Day Texel Edition.
Winnaar met het meeste sponsorgeld.

Kom kijken of volg ons online op Social Media en deel mee in de feestvreugde!

13.30-16.30 uur – Vogelexcursie per minibus 
Het eiland rond op zoek naar zeldzame vogels. Meer info volgt.

14.00-16.00 uur – Vogelexcursie
Deze excursie vertrekt vanuit het Vogelinformatiecentrum. Meer info volgt.

17.00 uur – Prijsuitreiking beste vogelsoort van het weekend in het Vogelinformatiecentrum.
Opticron en Vogelinformatiecentrum stellen ook het voorjaar van 2022 weer een verrekijker beschikbaar voor de ontdekker van de beste vogelsoort dit weekend. De bekendmaking en prijsuitreiking is om 17:00 uur in het Vogelinformatiecentrum. De verrekijker die u kunt winnen is een prachtige Opticron Traveller ED 8×32 t.w.v. €415,- .

Om 18.00 uur sluit het Wadden Vogelfestival 2022

Team 3T winnaars meeste geld Texel Big Day 13mei2018 Harvey van Diek HVD2502 voor site

Op maandag 9 mei kunt u net als altijd (van 10.00 – 18.00 uur) terecht in het Vogelinformatiecentrum voor alle informatie over vogels kijken op Texel en natuurlijk voor alle vragen over optiek (en om te testen).

foto sponsors totaal Medium
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief