Vogelexcursies voor en door jongeren

JNM- Jongeren in de natuur, geeft tijdens het Wadden Vogelfestival weekend drie vogelexcursies speciaal voor jongeren van 11 tot en met 25 jaar. Jongeren in de Natuur is een natuurorganisatie voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar oud. Ze gaan, begeleid door henzelf, jaarrond de natuur in in alle hoeken van Nederland en soms zelfs daarbuiten! 

JNM –Jongeren in de natuur, is een vereniging voor en door jongeren van 11 tot en met 25 jaar. Het doel van deze vereniging is om kinderen en jongeren belangstelling voor en kennis van de natuur bij te brengen. Hiertoe organiseren de leden van de JNM kampen en excursies, waaraan andere leden deel kunnen nemen. Het organiseren van activiteiten en het besturen van de vereniging wordt volledig gedaan door de leden zelf. Leden worden van jongs af aan betrokken bij de organisatie, waardoor ze snel bestuurlijke ervaring opdoen en taken vervullen binnen de brede organisatiestructuur van de vereniging. Alle activiteiten zijn altijd zo goedkoop mogelijk, omdat de vereniging geen winstoogmerk heeft.

Ze organiseren kampen tijdens welke ze naar allerlei aspecten van de natuur kijken, van de kleinste insecten tot planten tot de grootste zoogdieren. En tijdens dit vogelweekend op Texel zullen ze zich  natuurlijk vooral gaan richten op vogels. Als je nieuwsgierig bent hoe dat bij de JNM allemaal zoal in z’n werk gaat, ga dan vooral mee! Ze zullen tijdens deze excursie alles kunnen vertellen over de organisatie, maar  gaan natuurlijk vooral ook gewoon lekker vogels kijken!
De noordpunt van Texel is door zijn ligging in deze tijd van het jaar een ware magneet voor trekvogels, en als het weer een beetje meezit zal het niet moeilijk zijn om daar ook een deel van mee te pikken. De exacte invulling van de excursies zal nog bepaald worden, afhankelijk van de waarnemingen van vogels die in de buurt gedaan zijn en de logistieke mogelijkheden. Als het kan neem vooral een fiets mee. Wat wel zeker is, is dat er enkele van de beste vogelplekken van de kop van Texel zullen aandoen. Denk hierbij aan plekken als De Tuintjes, camping De Robbenjager en De Slufter. Eén ding is zeker: het gaat ontzettend gezellig worden, dus ga mee en boek hieronder direct een excursie.
Er is zijn excursies op zaterdag van 9-10.30 uur en van 15.00 tot 16.30 en op zondag van 10.00-11.30 uur.

 

 

 

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Staatsbosbeheer
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief