Nieuwsbrief 1 - 30 nov 2017.

Vogelinformatiecentrum

Onze eerste nieuwsbrief

Het najaar net gehad, de winter in. Toch zijn we als organisatoren van het Wadden Vogelfestival alweer heel druk met het voorjaar bezig. 12 en 13 mei 2018 is het weer zover. Noteer die datum maar vast in je agenda. Dan organiseren we voor het derde jaar het Wadden Vogelfestival op Texel. Alles staat dan weer in het teken van vogels kijken. Net als de andere jaren zijn er weer vele vrijwilligers actief die op diverse vogelkijkpunten staan. Zij vertellen u precies wat er dan te zien is. Het gehele weekend zijn er weer vele vogelexcursies. Wie wil dat niet, op pad met een goede vogelaar om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te zien. Ook is er in het Vogelinformatiecentrum weer een grote en gezellige verrekijkershow. Alle gerenomeerde merken presenteren hier hun mooiste verrekijkers en telescopen. En natuurlijk organiseren we in samenwerking met Vogelbescherming Nederland weer een TEXEL BIG DAY. 24 uur vogels kijken voor het goede doel. 


In deze eerste nieuwsbrief leest u er al meer over en vanaf nu willen we u minimaal maandelijks op de hoogte houden over het Wadden Vogelfestival en de Texel Big Day.  


Heeft u zelf tips voor deze nieuwsbrief, laat het ons dan weten. Veel plezier met deze eerste nieuwsbrief


Marc Plomp (Vogelinformatiecentrum) en Monica Ralling (Nationaal Park Duinen van Texel).

Nieuws

Texel Big Day

Tijdens het Wadden Vogelfestival wordt voor de tweede maal de Texel Big Day georganiseerd. 24 uur vogels kijken voor een goed vogeldoel. Dit jaar zamelen we geld in voor de Huiszwaluw. Doe ook mee en vorm een team om samen zoveel mogelijk vogels te zien en zoveel mogelijk geld voor de Huiszwaluw in te zamelen. 

Meer info over de Texel Big Day vindt u hier

Teams Texel Big Day: schrijf je nu in!!

De Texel Big Day van 12 mei 2018 wordt echt spannend als er meerdere teams strijden voor de meeste vogelsoorten in 24 uur. Ook is het dan spannender wie het meeste sponsorgeld bijeen haalt. DOE MEE met de 24 uurs vogelrace voor het goede doel. Inschrijven kan als team van 3-4 vogels of als individuele vogelaar (de organisatie zorgt dan dat meerdere individuen een team vormen). Kijk voor meer informatie op de website www.texelbigday.nl

Sponsors gezocht

Tijdens het Wadden Vogelfestival wordt voor de tweede maal de Texel Big Day georganiseerd. 24 uur vogels kijken voor een goed vogeldoel. Dit jaar zamelen we geld in voor de Huiszwaluw. We Zijn op zoek naar sponsors om zowel de Huiszwaluw als goede doel en om de organisatie te ondersteunen. Weet u een sponsor, geef het ons door. Sponsoren kunnen ook de teams sponsoren. Al het geld wordt besteed aan voorlichting en bescherming van de Huiszwaluw op Texel.  

Meer info over de Texel Big Day vindt u hier

Vrijwilligers gezocht, help mee

Het Wadden Vogelfestival kan alleen goed georganiseerd worden als we voldoende vrijwilligers hebben. We zijn op zoek naar goede vogelaars die op één van onze vogelkijkpunten willen staan, excursieleiders, mensen die Texel Big Day teams willen begeleiden, die de lunch voor vrijilligers willen verzorgen enz. Wil je ons helpen neem dan per mail contact met ons op.


Besteding opbrengst 2017

De opbrengst van het Wadden Vogelfestival 2017 (inclusief Texel Big Day) is in de loop van het jaar opgelopen tot ruim 7.500 euro. Dit bedrag is en wordt door de Stichting Texel Vogeleiland besteedt aan strandbroedvogels. Om betere voorlichting te krijgen worden er borden gemaakt. Daarnaast wordt er bijgedragen aan een kijkscherm bij Natuurmonumenten bij een nieuw schelpeneiland en er worden één of twee nieuwe schelpenbankjes in het Wagejot aangelegd.

Vogelexcursies voor het goede doel.

Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn er het gehele weekend verschillende vogelexcursies. Zowel wandelexcursies als onze befaamde minibus excursies. Exclusief met max 8 mensen op vogeltocht. De opbrengsten van al onze vogelexcursies worden besteedt aan het goede doel: De Huiszwaluw. Overigens hebben we het gehele jaar vogelexcursies. Kijkt u op vogel-excursiestexel.nl voor al onze excursies