• Home
  • Texel Big Day Home Edition

Texel Big Day Home Edition

Sinds 2017 organiseren we tijdens het Wadden Vogelfestival een Texel Big Day Texel Edition. Dit is een wedstrijd voor vogelaars die in teams van 3-4 personen op de fiets de hele dag (24 uur) op Texel zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten proberen te zien en te horen. Doel van deze vogelwedstrijd is om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2021 is ons goede doel het ondersteunen van de bescherming van akkervogels.

Doordat het coronavirus in 2020 roet in het eten dreigde te gooien voor het gehele Wadden Vogelfestival en de daarbij behorende Texel Big Day is de Texel Big Day Home Edition bedacht; deelnemers konden gewoon vanuit huis (en in kleinere teams) meedoen aan ons project door met vogels kijken geld in te zamelen voor het goede doel.

Ook in 2021 zullen we deze variant van de Texel Big Day wederom organiseren. Mensen die om welke reden dan ook niet naar Texel kunnen of willen komen, kunnen dus toch meedoen en het goede doel ondersteunen. Geef je nu op voor de Texel Big Day Home Edition 2021!

Met de Home Edition kan je (op 8 mei) net zo lang meedoen als je wilt, en starten en stoppen op een zelf gewenst tijdstip. Wil je een half uur meedoen, een paar uur, of 12 uur, alles kan. Je kijkt vanuit je tuin en je kunt met de verschillende deelnemers strijden wie de meest vogelrijke tuin heeft. Geef alle soorten die je ziet door via Waarneming.nl. We hopen dat zoveel mogelijk mensen op 8 mei naar vogels kijken en met hun deelname het goede doel steunen: de bescherming van de Akkervogels zoals de Patrijs en Blauwe Kiekendief. Van elke deelnemer of ieder team vragen we een bijdrage van minimaal 25 euro en we stimuleren iedereen om een zo hoog mogelijk donatiebedrag bij elkaar te halen.

De start van deze vogelwedstrijd is ook op vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van heel Nederland zien.

Meer informatie over de Texel Big Day Home Edition vindt u hier.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief