Big Foot Texel

De Texel Big Day 2020 heeft weer een wandelend team! Dit keer gaat Vincent op stap samen met Arjan Dwarshuis, Rob van Bemmelen en  Marten Miske.
Binnenkort meer nieuws over dit sportieve team. U kunt intussen wel al beginnen met doneren.

Doelbedrag €3000,00 €85.00
Doneer

Vincent Stork
docent aardrijkskunde

 

In vrije tijd enthousiast natuurvorser, vooral op Texel. Vader van 4 kinderen waaronder 1 aanstormend vogeltalent en een geweldige vriendin. Probeer altijd mensen enthousiast te krijgen voor de natuur in hun omgeving en verder van huis.

 

 

 

 

 

 

Arjan Dwarshuis

Mijn fascinatie voor vogels begon toen ik nog in de wieg lag en mijn eerste woordjes begon te brabbelen. Ik noemde mijn zwart-witte vogel knuffel Pica pica. Later kwam ik erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster was. Ik tekende vogels, terwijl mijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenden. Vol bewondering keek ik naar de vogels die afkwamen op de zelf geregen pindakettingen in onze achtertuin. Dat is het mooie van vogels, je hoeft helemaal geen verre reizen te maken om ze waar te nemen. Vogels zijn er overal en altijd, dag en nacht. Zonder vogels zou onze wereld maar een stille bedoeling zijn.

Toen ik leerde lezen kreeg ik van mijn ouders mijn eerste vogelboekje en met behulp van mijn opa’s oude verrekijker leerde ik de vogels in onze achtertuin herkennen. Plotseling waren er Kool- en Pimpelmezen, Zanglijsters, Merels, Gaaien, Roodborstjes, Grote bonte spechten en af en toe zelfs een Sperwer die het had gemunt op alle andere vogels in onze tuin!

Ik ben nooit meer gestopt met het determineren van vogels en nu, meer dan 20 jaar later, mag ik mijzelf professioneel vogelaar en wereldrecordhouder noemen. Ik weet zeker dat ik nooit meer zal stoppen met deze fantastische hobby!

Rob van Bemmelen

Marten Miske

 

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Staatsbosbeheer
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief