• Home
  • Texel Big Day Landelijke Editie

Texel Big Day Landelijke Editie

Al sinds 2017 organiseren we tijdens het Wadden Vogelfestival een Texel Big Day Texel Edition. Dit is een vogelwedstrijd voor vogelaars die in teams van 3-4 personen op de fiets de hele dag (24 uur) op Texel zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten proberen te zien en te horen. Doel van deze vogelwedstrijd is om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2021 is ons goede doel het ondersteunen van de bescherming van akkervogels.

Voor de Texel Big Day Landelijke Editie in 2021 geven we de mogelijkheid aan iedere vogelwerkgroep in Nederland om met één of meerdere teams in te schrijven en mee te doen aan de Texel Big Day. Je kunt dus als vanouds op Texel meedoen, maar je mag ook in je eigen vogelwerkgroep strijden. Het is een volwaardige Big Day. 24 uur op de fiets op Texel of in je eigen vogelwerkgroep gebied (dat je zelf bepaalt) op zoek naar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten met als doel zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor het goede doel; de akkervogels.

Om deze editie laagdrempelig te houden vragen we elk team om €25,- te doneren, in plaats van de €250,- bij de normale Texel Big Day. We hopen natuurlijk dat elk team veel meer geld zal ophalen.

We roepen iedereen die iets met vogels kijken heeft op om op zaterdag 8 mei vogels te kijken. Vorm een team en geef alle soorten die je ziet door via Waarneming.nl (via 1 doorgegeven account). Of je nu een half uur wilt meedoen, een paar uur, of 24 uur, meedoen kan sowieso. We hopen dat zoveel mogelijk mensen op 8 mei naar vogels kijken en met hun deelname het goede doel steunen: de bescherming van akkervogels zoals de patrijs en de blauwe kiekendief.

De start van deze Texel Big Day Landelijke Editie is ook op vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Nederland zien.

Meer informatie over de Texel Big Day Landelijke Editie vindt u hier.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief