• Home
  • Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Waar en wanneer vindt de Texel Big Day plaats?
Het event zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei 2019 op Texel. Start en finish is in de Cocksdorp: Eierlandsche huis. Ook is er op vrijdagavond een briefing en op zondag de prijsuitreiking.

 

Hoe kan ik een fiets reserveren?
De organisatie wordt voor het huren van de fietsen gesponsord door Van der Linde Verhuur. Hier hebben we 80 e-bikes gereserveerd. Mocht je op je eigen fiets komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, want dat bespaart weer op de kosten en dat geld komt weer ten goede aan het goede doel.

Wanneer de fietsen op zijn kun je eventueel via de organisatie een fiets of e-bike huren voor een gereduceerd tarief.

Hoe ondersteunt de organisatie de Texel Big Day teams?
Je kunt met al je vragen over soorten en locaties terecht bij de Texel Big Day organisatie.

Voor alle teams (en andere geïnteresseerden) organiseren we op vrijdagavond 10 mei een waarnemingen kennissessie. Hier zullen de soorten die op Texel aanwezig (kunnen) zijn worden doorgenomen en bij verschillende soorten wordt aangegeven wat de beste plekken zijn om te bezoeken.

Tevens zal er voor en tijdens de Big Day een special Big Day app-groep worden opgericht waar alle waarnemingen actief worden gedeeld. Het succes van het event hangt ook af van het met elkaar delen van waarnemingen. Deelnemende teams krijgen hier nog nadere instructies over.
Van alle deelnemende teams zal gevraagd worden hun waarnemingen actief te delen. De organisatie handhaaft een ‘alle-kaarten-op-tafel’ beleid om de competitie zo eerlijk mogelijk te maken.

Hoe wordt de winnaar bepaald?
Er zijn twee categorieën om te winnen, het team dat het meeste geld op heeft gehaald en het team dat tijdens de 24 uur van de Big Day de meeste soorten heeft gezien en gehoord. Indien er meerdere teams zijn met hetzelfde aantal soorten, dan wint het team dat de meeste unieke soorten heeft waargenomen.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op de zondagochtend.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Staatsbosbeheer
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief