Verrekijkershow

Het Vogelinformatiecentrum is DE specialist in Nederland als het gaat om verrekijkers en telescopen. Hier treft u het grootste assortiment  optiek aan. U krijgt een echt advies uit de praktijk en  kunt u alle kijkers zelf in de natuur testen. Niets is zo belangrijk als het zelf vasthouden en testen van een kijker. Kom langs en vergelijk, onder het genot van koffie of thee, alle soorten verrekijkers en telescopen.

Tijdens het Wadden Vogelfestival op 8 en 9 mei is het Vogelinformatiecentrum het hele weekend het decor van de grootste verrekijkershow. De volgende merken zijn met product specialisten aanwezig om alle uitleg te geven:

Swarovski Optik
logo Swarovski optik

Leica
Leica Logo RGB

Zeiss
Zeiss logo 880x654

Meopta
Meopta logo RGB

Bynolyt
logo BYNOLYT

Opticron 
 Opticron Web Logo

Naast de kijkers en telescopen van deze merken hebben we ook de optiek van Vogelbescherming Nederland in huis. Ook die kunt u bij ons testen en kopen (en voor leden natuurlijk met de ledenkorting).

Net als altijd kunt u dit weekend in het Vogelinformatiecentrum terecht voor het gratis schoonmaken van uw verrekijker of telescoop. Vraag om een deskundige uitleg hoe u de kijker het beste kunt schoonmaken. Wij hebben verschillende schoonmaaksetjes te koop om zelf uw kijker goed bij te kunnen houden. Een schone verrekijker vergroot absoluut uw kijkgenot.

Het Vogelinformatiecentrum heeft altijd alle modellen op voorraad in huis en we maken altijd een mooie aanbieding voor u. Bij ons kunt u de verrekijker van uw keuze buiten testen in onze vogelrijke tuin. U zult versteld staan welke soorten u alleen tijdens het testen al kunt zien.

wvf041

Wilt u uw oude verrekijker inruilen dan is dat ook mogelijk. Als u wilt dat uw oude verrekijker weer nuttig gebruikt wordt, dan kunt u uw oude of niet gebruikte verrekijker altijd bij ons inleveren. Het Vogelinformatiecentrum werkt samen met Vogelbescherming Nederland: oude verrekijkers worden nagekeken en de bruikbare gaan via het project Kijkers voor Kijkers naar naar landen waar de bescherming van vogels nog in de kinderschoenen staat. De kijkers worden daar nuttig ingezet in de natuurbescherming.

Het Vogelinformatiecentrum is het gehele jaar open van maandag tot en met zaterdag van 10-18 uur. Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn wij ook op zondag open (zowel zaterdag als zondag van 9.00-18.00 uur). Kijkt u ook eens op de webshop van het Vogelinformatiecentrum.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en u vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens treft u zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kunt u wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief