Vogelexcursies

Tijdens het Wadden Vogelfestival organiseert het Vogelinformatiecentrum het hele weekend vogelexcursies. De opbrengsten van deze vogelexcursies worden door de Stichting Texel Vogeleiland besteed aan een vastgesteld goed doel. Dit jaar is het goede doel Akkervogels. Op deze manier kunnen we allemaal wat terug doen voor de natuur, we genieten er immers ook van.

De vogelexcursies kun je rechtstreeks boeken via www.vogelexcursiestexel.nl. Natuurlijk zijn op die site ook vogelexcursies te vinden die de komende maanden plaatsvinden.

Alle hieronder genoemde vogelexcursies zijn onder voorbehoud van de dan geldende Corona-regels. Mocht u hebben geboekt en we moeten een excursie of een deel van de excursie annuleren, dan krijgt u altijd uw geld terug of u mag kosteloos omboeken naar een ander moment.

20150510 093943 Large

Tijdens het Wadden Vogelfestival kun je kiezen uit busexcursies en wandelexcursies.

Tijdens de busexcursies ga je met een exclusieve minibus met (voor zover nu bekend) maximaal 3 mensen circa 3 uur op pad om vogels te kijken. Dit weekend staan al onze busexcursies zoveel mogelijk in het teken om veel verschillende vogels aan je te laten zien. Daarom is vooraf niet duidelijk aan te geven waar de gids je naar toe zal brengen. Maar dat je veel verschillende soorten zal zien is zeker! Vanwege de geldende Corona-regels mag er één persoon met de bus meerijden en twee andere personen rijden met eigen vervoer achter de bus aan. Er wordt maximaal buiten de bus en de auto’s naar vogels gekeken.

Onze busexcursies in dit weekend:

Vrijdag 7 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Zaterdag 8 mei van 9.30 – 12.30 uur.

Zaterdag 8 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Zondag 9 mei van 9.30 – 12.30 uur.

Zondag 9 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Na afloop van de excursies komt u terug bij het Vogelinformatiecentrum, hier krijgt u nog een gratis vogelchecklist mee. De kosten van de busexcursies zijn 40,00 euro per persoon.

20151029 112845 Large

De wandelexcursies vertrekken meerdere keren per dag en duren circa 2 uur. Soms verplaatsen we ons gezamenlijk in een paar auto’s naar een ander gebied om daar twee uur vogels te kijken. Het doel van deze wandelexcursies is altijd om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten goed op naam te brengen. Ook wordt er veel aandacht aan de vogelzang en andere vogelgeluiden besteed. Ook met deze excursies kunnen dit weekend maximaal 3 personen mee.

Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn de volgende wandelexcursies:

Zaterdag 8 mei van 9.00-11.00 uur.

Zaterdag 8 mei van 14.00-16.00 uur.

Zondag 9 mei van 9.00-11.00 uur.

Zondag 9 mei van 14.00-16.00 uur.

Na afloop van de excursies kom je terug bij het Vogelinformatiecentrum, hier krijg je nog een gratis vogelchecklist mee. De kosten van deze excursies bedragen 20,00 euro per persoon.

excursie 011

Alle opbrengsten van deze vogelexcursies gaan naar een goed vogeldoel (Akkervogels). De Stichting Texel Vogeleiland zet zich in om vogels kijken op Texel verder te stimuleren en probeert overal plekken te creëren, waar men nog beter vogels kan kijken zonder deze te verstoren.

vogeltraining
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief