• Home
  • Verrekijkershow / Vogelaarsmarkt

Verrekijkershow / Vogelaarsmarkt

Tijdens het Wadden Vogelfestival wordt er op 11 mei in De Cocksdorp een grote Vogelaarsmarkt en kunstmarkt georganiseerd. Op 11 en 12 mei wordt er in en rond het Vogelinformatiecentrum de grootste verrekijker- en telescopenshow georganiseerd.

Verrekijkershow

Het Vogelinformatiecentrum is DE specialist in Nederland als het gaat om Verrekijkers en Telescopen. In het Vogelinformatiecentrum treft u het grootste assortiment aan optiek aan. U krijgt een echt advies uit de praktijk en hier kunt u alle kijkers zelf in de natuur testen. Niets is zo belangrijk als het zelf vasthouden en testen van een kijker. Kom langs en geniet onder het genot van koffie of thee van alle soorten verrekijkers en telescopen.

20140511 102209 Large

Tijdens het Wadden Vogelfestival op 11 en 12 mei is het Vogelinformatiecentrum het gehele weekend het decor van de grootste verrekijkershow. De volgende merken zijn met productspecialisten aanwezig om alle uitleg te geven:

Swarovski Optik, Leica, Zeiss, Meopta, Bynolyt, GPO en Opticron 

logo Swarovski optik  Leica Logo RGBZeiss logo 880x654logo BYNOLYT  Meopta logo RGB  Opticron Web Logo

Naast de kijkers en telescopen van deze merken hebben we ook de optiek van Vogelbescherming Nederland in huis. Ook die kunt u bij ons testen en kopen (en voor leden natuurlijk met de ledenkorting).

Ook kunt (net als altijd) in het Vogelinformatiecentrum terecht voor het gratis schoonmaken van uw verrekijker of telescoop. Een vieze verrekijker kost veel kijkgenot. Vraag om een deskundige uitleg hoe u de kijker het beste kunt schoonmaken. Wij hebben verschillende schoonmaaksetjes om zelf uw kijker goed bij te kunnen houden. Een schone verrekijker vergroot uw kijkgenot.

Het Vogelinformatiecentrum heeft altijd alle modellen op voorraad in huis en we maken altijd een mooie aanbieding voor u. Bij ons kunt u de verrekijker van uw keuze buiten testen in onze vogelrijke tuin. U zult verstelt staan welke soorten u alleen tijdens het testen al kunt zien.

wvf041

Wilt u uw oude verrekijker inruilen dan is dat ook mogelijk. Wilt u dat uw oude verrekijker weer nuttig gebruikt wordt dan mag u uw oude of niet gebruikte verrekijker altijd inleveren. Het Vogelinformatiecentrum werkt samen met Vogelbescherming Nederland en oude verrekijkers worden nagekeken en de bruikbare gaan via het project Kijkers voor Kijkers naar het buitenland naar landen waar de bescherming van vogels nog in de kinderschoenen staat en de kijkers worden daar nuttig ingezet in de natuurbescherming.

Het Vogelinformatiecentrum is het gehele jaar open van maandag tot en met zaterdag van 10-18 uur en tijdens het Wadden Vogelfestival zijn wij ook op zondag open (het gehele weekend van 9.00-18.00 uur). Kijkt u ook eens op de webshop van het Vogelinformatiecentrum.

Vogelaarsmarkt, kunstmarkt, tweedehandboekenmarkt

Op zaterdag 11 mei is de Kikkertstraat in De Cocksdorp van 10:00 – 17:00 uur het decor van de grootste vogelaarsmarkt. Overal staan kraampjes en tenten met spullen en informatie wat interessant is voor vogelaars. U vind er stands van verschillende vogel-/natuurbeschermorganisaties, waarneming.nl, Sovon, De Vogelwerkgroep Texel, maar ook commerciële aanbieders van vogelreizen, boeken, enz.

Op hert Waterplein in De Cocksdorp staat die zaterdag een grote tent waarin diverse kunstenaars actief zijn. Landelijke en lokale bekende kunstenaars laten zien wat ze maken. De kunstwerken zijn die dag ook te koop.

Voor het Vogelinformatiecentrum is een kraam met tweedehandsboeken. U treft er een grote verscheidenheid van gebruikte tot zo goed als nieuwe vogel- en natuurboeken aan. Al deze boeken worden tegen een zacht prijsje verkocht en de opbrengst gaat geheel naar het goede doel Duinvogels zoals de Wulp en de Tapuit. Heeft u zelf tweede hands vogelboeken en wilt u ervan af. Laat het dan even weten aan Josine Boven.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief