Texel Big Day

Al sinds 2017 organiseren we tijdens het Wadden Vogelfestival een Texel Big Day. Dit is een wedstrijd voor vogelaars die in teams van 1-4 personen op de fiets de hele dag (24 uur) op Texel zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten proberen te zien en te horen. Doel van deze vogelwedstrijd is om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2022 is ons goede doel het ondersteunen van de bescherming van de Kustbroeders, zoals de Kluut en de Bontbekplevier. Streefbedrag voor opgehaald sponsorgedl per groep is minimaal 250 euro.

De start van deze vogelwedstrijd is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Texel zien.

Meer informatie over de Texel Big Day vindt u hier.

foto sponsors totaal Medium
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief