Vogelkijkpunten

Overzicht van alle vogelkijkpunten

Op bijgevoegde kaart vindt u een overzicht van alle vogelkijkpunten die er tijdens het Wadden Vogelfestival zijn. Op deze punten is altijd wel iets met vogels kijken te doen. Er zijn altijd vrijwilligers met telescopen of verrekijkers die u van alles kunnen vertellen en bij het Vogelinformatiecentrum is een verrekijkershow en zijn er vogelexcursies.

Lees verder

Renvogelveld

Het meest noordelijke punte van het Nationaal Park Duinen van Texel ligt bij de vuurtoren. Net ten oosten van de vuurtoren ligt het Renvogelveld. Het is een natuurgebied tussen de vuurtoren en Duinpark/restaurant De Robbenjager. Langs de weg ligt een uitkijkpunt waar je zicht hebt over het gehele natuurgebied. De noordpunt is uniek als het om trekvogels gaat. Op de natte graslanden zijn tal van bijzondere vogels te zien. Dit is het Vogelkijkpunt waar je moet zijn om te genieten van de vogeltrek en om bijzondere vogels waar te nemen.

Lees verder

De Slufter-Noord

Één van de parels van het Nationaal Park Duinen van Texel is natuurlijk de Slufter. Dit unieke natuurgebied trekt heel veel verschillende vogelsoorten. Aan de noordopgang van de Slufter (aan het einde van de Oorsprongweg) verblijven in het duin, gedurende de breodtijd, twee vrijwillige vogelwachten. Deze vrijwilligers van Staatsbosbeheer kunnen u alles vertellen over De Slufter en over de vogels die u daar kunt zien. Vanaf het uitkijkpunt heeft u uitzicht over het Diepe Gat waar vogelsoorten zoals Lepelaar, Eider, Tureluur, Groenpootruiter, Zilverplevier, Blauwe Kiekendief en Velduil zich regelmatig laten zien.

Lees verder

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de plek om even langs te gaan tijdens het Wadden Vogelfestival. Het is hét ontmoetingspunt voor de vogelaar en hier worden alle bijzondere waarnemingen uitgewisseld. Het Vogelinformatiecentrum is tevens vertrekpunt voor alle vogelexcursies dit weekend. Ook de busexcursies vertrekken vanuit dit centrum. Tijdens het gehele weekend kunt u in het Vogelinformatiecentrum genieten van een grootse verrekijkershow. Alle merken verrekijkers en telescopen zijn aanwezig en u kunt ze zelf testen.

Lees verder

Utopia / De Schorren

Onderdeel van de Vogelboulevard van Texel is natuurgebied Utopia. Dit in 2009/2010 nieuw aangelegde natuurgebied van Natuurmonumenten bestaat uit veel ondiep water met diverse schelpeneilanden. In dit gebied broeden vele steltlopers, zoals Kluten, Scholeksters, Bontbekplevieren, Kleine Plevier, Tureluur en Grutto. Maar het gebied dankt zijn bekendheid vanwege de grote kolonie met Grote Sterns. Jaarlijks komen er hier circa 4.000 paartjes tot broeden.

Lees verder

De Geul en Mokbaai

Aan de rand van de Mokbaai, langs de Mokweg, vindt u het meest zuidelijk gelegen vogelkijkpunt van het Wadden Vogelfestival. Dit punt is prachtig gelegen in het Nationaal Park Duinen van Texel en vanaf hier heeft u zicht over de Geulplas en Mokbaai.

Lees verder

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Staatsbosbeheer
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief