• Home
  • Wadden Vogelfestival

Wadden Vogelfestival

previous arrow
next arrow
Slider

Het Wadden Vogelfestival wordt ieder jaar het tweede weekend van mei georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel. Het Wadden Vogelfestival geeft iedereen de mogelijkheid op zijn of haar manier te genieten van de vogels. Daarnaast vragen we aandacht voor de vogels en halen we geld op voor het goede doel, door middel van de Texel Big Day. Hiermee laten we zien en beleven dat je op Texel veel, heel veel verschillende vogelsoorten kunt waarnemen zonder de natuur te verstoren. Kom ook naar Texel en geniet van de grote vogelpracht.

Waarom in mei?
Dit is de tijd dat de variatie in vogelsoorten het grootst is. Nog vele wintervogels zijn er of trekken nog door naar het noorden, terwijl ook de meeste zomervogels alweer gearriveerd zijn. Het voorjaar is ook de tijd dat de meeste vogels uit volle borst zingen en zich mooi laten zien.

Voor wie is het festival?
Van beginnende vogelaar tot expert, van jong tot oud en elke natuurliefhebber en ontdekker is welkom. Op 11 en 12 mei bruist het hele eiland van de vogels en vogelaars. Er is voor iedereen wat wils.

Wat is er te doen?
Het weekend van 11 en 12 mei staat geheel in het teken van vogels kijken op Texel. Het is dat weekend ook Dutch Birding vogelweekend en het is de start van de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming. Op Texel zijn er het gehele weekend vogelexcursies voor het goede doel, er zijn vier vogelkijkpunten bemenst, en is een markt voor vogelaars met de grootste verrekijkershow en op 11 mei is er de Texel Big Day. Gedurende de avonden is er een avondprogramma. Niemand hoeft zich te vervelen.

Klik hier voor het gehele weekend programma

Wat is de Texel Big Day?
De Texel Big Day is iets bijzonders. 24 uur lang mogen teams van 3-4 vogelaars vogels kijken om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de duinvogels zoals wulp en tapuit. Aandacht voor het goede doel is hierbij het belangrijkst, maar de teams proberen natuurlijk zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te zien. Dat is het idee achter een Big Day en voor de Texel Big Day hebben we daar een goed vogeldoel aan gekoppeld. Lees hier meer over de Texel Big Day

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Staatsbosbeheer
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief